Tuesday, August 4, 2009

PeRgi Tak KEmbali..............Al-fatihah........ kepada nenek su, yang meninggal dunia awal pagi tadi...emm..tahun ni dah 3 orang yang pergi tinggal kan kami sekeluarga..
First, arwah atok aku..genap sebulan kita beraya...dia pun meninggal dunia..padahal..masa raya tu, dia nampak dah sihat dah..cuma yang dapat rasa macam dia dah nak pergi, bila dia menangis teresak-esak masa kitorang nak balik JB masa raya tu..mungkin dia dah dapat rasa yang dia akan tinggalkan kami sekeluarga...

Second,arwah atok aku (ayah kepada bapak aku)...dia meninggal sehari selepas maulidur rasul...puncanya sebab kaki dia yang dah tak boleh nak function langsung..and dah pun berjaya di potong 2 week before dia meninggal dunia...Masa tu pun dia dah agak tak sihat...dan tak boleh bangun langsung..sampai lah hari terakhir dia..awal pagi..kul 8 dia tinggalkan kami sekeluarga..memang sedih jugak la bila dikenangkan..

Dan hari ini, nenek su pulak..(nenek sedara)..tu lah kan..ajal maut di tangan tuhan..kita kena lah beringat, yang muda pasti tua, dan yang hidup ni, pasti akan mati...jadi...adakah kita dah bersedia menghadapi kematian?

I guess no....eeemmm...
Sedekahkan lah al-fatihah kepada mereka yang telah pergi..semoga roh mereka di cucuri rahmat..Amin..